sâmbătă, 1 februarie 2014

Care e treaba cu visele astea?

Vorba cântecului  ”Ce cauți tu în viața mea ”, ce naiba caută visele în viața omului? Că în afară de a încurca, bine nu fac. Sau?

Să o luăm punctual.

1.       Nu cred în vise! De ce? Nu știu nici eu și nici nu contează. Poate odată am crezut în ele și de supărare le-am abandonat. Poate am crezut în ele și din cauză că s-au îndeplinit toate, am zis că îmi ajunge și las și la alții. Motive sunt, importantă e finalitatea: nu aduc nimic bun. Planuri, planuri, planuri, dezamăgiri, dezamăgiri, reușite și iar o enumerare nesfârșită de nereușite.


2.       Cred în vise! E fain să ai un vis, să luăm unul realizabil (nu mașină nouă în garaj și alte SF-uri). Să zicem un job nou și bun, călătorii în diverse locații (măcar una...), planuri, gânduri, vise obișnuite, comune, pe care orice om le are, sau le-a avut. Acum că le am, ce fac cu ele? Că în afară de speranță, nimic bun nu-mi aduc. Și dacă ai vis: anul ăsta vreau să o fac lată în Ibiza, ce te faci când, în loc de Ibiza, ție ți-a ieșit o amărâtă de cârciumă într-un oraș uitat de lume? Te hrănești cu ele un an de zile, iar la ora bilanțului îți dai seama că ai investit în vis mai mult decât ți-a dat el ție. Nici job nou și bun, nici o călătorie notabilă, nici un sac de bani picat din Cer. Abia o amărâtă de dorință care era oricum pe final de listă.


Acestea fiind spuse, ce te faci cu visele? Le ai sau le dai?

2 comentarii:

  1. Ce subiect de ,,duh'' ti-ai ales draga Doris! :)
    Eu cred ca ar fi pacat sa renuntam la vise...poate sunt singurele ,,motoare'' care ne fac sa luptam zi de zi pentru ca, altfel....am avea o viata trista, lipsita de sens. Sigur, odata cu ele vine si partea proasta caci sigur in lupta noastra de a ne indeplini visele gustam si din amara dezamagire dar....asta e farmecul vietii!
    Iti doresc sa-ti implinesti cat mai multe vise!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Adina baby! Da, azi aruncam vise, maine le luam inapoi, ne suparam pe ele si apoi ne rugam sa se implineasca. Ciudata treaba cu visele astea... :)

    RăspundețiȘtergere