luni, 20 aprilie 2015

La mulți ani, Prin Banat!

Mama mea e din Banat, zona Făgetului, Fârdea mai exact. Deci mi-e cunoscut și drag Banatul și vorbesc câta și limbajul specific. Tata e din Ardeal/Crișana dar asta e altă poveste.

Când am văzut proiectul #prinbanat m-am îndrăgostit pe loc. Frumusețe de poze cum rar am mai văzut (felicitări sincere, dragă Flavius) și texte deosebite, încărcate cu povești despre oameni ai locurilor, cu emoție și desigur, multă informație necunoscută. Când îi și cunoști pe oamenii care fac minunăția asta parcă și mai tare prețuiești ceea ce fac.

Sâmbătă, #prinbanat a făcut mare tămbălău cu ocazia împlinirii unui an de proiect. Tare m-am bucurat când Alexandra mi-a dat invitația. Cum a fost destul de protocolară așa m-am gândit că mă cheamă la nuntă, mă și gândeam deja ce rochie să iau pe mine. Dar nu, nu se mărită. Invitația e super frumoasă, dar nu vi-o arăt că-s rea și o țin doar pentru mine. Cumva, party-ul ăsta mi-a dat dureri de cap pentru că era cu ”drezcod”, adicătelea musai să purtăm ceva popular pe noi. Și începe nene căutarea de ie și opinci și catrință și alte denumiri de haine despre care habar nu aveam. Câți dintre voi aveți acasă ceva din portul popular? Așa mă gândeam și eu...

Dar am reușit. Și am ajuns la party.

Știți cât e de fain să vezi vreo 50 de persoane, feciori și fete, îmbrăcate în portul popular? Minunat de frumos! Am băut pălincă, am ascultat muzică populară, am jucat, am mâncat tradițional și la final, am gustat o bunătate de tort. Mie nu-mi plac dulciurile deloc, dar tortul ăla chiar a fost bun. Ah, și la plecare am primit și cadou.
foto: Facebook page PrinBanat

Dragă Alexandra, dragă echipă #prinbanat, vreau să vă urez mulți mulți ani de acum încolo, să ne purtați prin toate locurile frumoase, să nu le lăsați să moară! E în fond, istoria noastră și prea puțini o cunoaștem. Sper să ne vedem la party-ul de 10 ani de #prinbanat, cu voie bună, povești frumoase și prieteni de nădejde! La mulți ani și mulțumesc pentru ceea ce faceți. Sufletul meu e mai fericit! 

Un comentariu:

  1. Mulţumim, Doris! Da, să ne vedem cu bine la party-ul de 10 ani de #PrinBanat! :D

    RăspundețiȘtergere