luni, 21 iulie 2014

Orașul diamantelor

În ziua 3, luni adică, am pornit la cumpărături. Și nu oriunde, ci în Germania. Nu am înțeles de ce am bătut drumul până acolo, dar tare m-am bucurat când am ajuns. Orașul, Aachen, căci dspre el e vorba este cât se poate de frumos: mare, curat, civilizat, impunător. Am străbătut doar străzile centrale, ne-am pozat în fața bisericii ca orice turist după care am fost să mâncăm ceva specific: chinezesc... Vreo 2 ore de Aachen, deci nu vă pot da foarte multe tips and tricks, dar știu că e frumos.



Eeei, ziua 4 a fost tare tare frumoasă, și de frumoasă ce a fost o împart în 2 postări.
Pentru început, ne-am trezit dis de dimineață pe o ploaie rece și o vreme extrem de urâtă pentru ceea ce aveam noi în plan. Am sperat degeaba să se oprească până să plecăm, sau, măcar la destinație să fie soare și bine. Nu a fost deloc așa. Și pe ploaie rece și măruntă ca de toamnă capricioasă, am plecat și am ajuns într-un din cele mai frumoase orașe ale Belgiei: Antwerpen, sau Antwerp, sau Anvers, orașul diamantelor.


Să vă povestesc cât de frumos este mi-ar fi destul de greu pentru că pare un oraș ireal, rupt parcă din povești. Clădirile din Belgia mi-au plăcut cel mai mult, iar aici în Antwerp am putut să le admir în voie. Cum am ajuns, chiar în fața frumoasei primării era parcat un mini bus care făcea turul orașului. Era cât se poate de potrivit momentul că așa am reușit să ne ferim puțin de ploaie. Nenea șofer ne-a plimbat pe străduțe cochete și am trecut prin fața principalelor obiective ale orașului: Catedrala și Muzeul de Artă Modernă unde am și vizitat un mic pavilion al diamantelor. Am înțeles de la doamna de acolo că în 2-3 ani se preconizează finalizarea unui impunător muzeu al diamantelor. Până atunci, Diamond District stă la dispoziția turiștilor cu numeroase magazine de diamante și spații expoziționale dedicate lor.
Tot aici se găsește și cea mai veche grădină zoologică din lume  deschisă în 1843. Peste 6000 de animale puteți vedea aici, atenție, prețul de intrare nu e mic, dar având în vedere că poți liniștit să pierzi o zi întreagă nu mai e așa mult. Eu nu am fost, nu îmi plac deloc grădinile zoo. Dar deloc! Dacă aveți chef de cumpărături și bani desigur, în Antwerp se găsesc numeroase magazine ale unor designeri celebri. Eu nu am cumpărat, dar mi-am luat o mega cană (eu sunt colecționar de căni pentru cine nu știe).





Antwerp a trecut în lista de orașe de revăzut neaparat! Și cât mai repede! E tare frumos!


to be continued

2 comentarii:

  1. Antwerp e într-adevăr un oraş minunat, nu ştiam că e "al diamantelor" :) Dar le-ai văzut? (diamantele adică) Eu anul trecut la Amsterdam am aflat că acela e şi "oraşul diamantelor" :)) Şi am şi fugit la muzeul diamantelor şi recunosc, mi-a plăcut la nebunie!! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Am vazut diamantele, dar de la distanta :)) Poza pe care o vezi, cea in forma de racheta de tenis, e facuta din diamante. In Diamond District nu am ajuns, dar am vazut un foarte mic pavilion cu diamante. Or fi mai multe orase ale diamantelor, se pare ca in Antwerp se slefuiesc 8 din 10 diamante... Oricum, e de revenit aici :) si deja abia astept

    RăspundețiȘtergere