marți, 4 martie 2014

Bucket List

Toată lumea îşi doreşte ceva, are un plan, un vis, vrea maşină sau casă cu grădină, să călătorească, să iubească, să vadă Parisul în luna martie. Eu, ca majoritatea cred, mi-am făcut un Bucket List (în mintea mea) de toată frumuseţea şi de o lungime considerabilă. Adică opţiuni am, altceva lipseşte.

De călătorit aş călătorii fără încetare, în ţară, în străinătate, în locuri celebre sau total necunoscute, în capitale măreţe şi grandioase sau în oraşe mici şi cochete, într-un sat uitat de lume. Aş pleca şi m-aş tot duce şi nu m-aş uita o secundă înapoi.

Mi-a luat un timp să îmi dau seama că astea nu se pot întâmpla. Se pot, dar nu pentru toată lumea şi atunci trebuie să îţi iei acea marjă şi speranţele să nu fie atât de mari. Eram mică şi mi-a spus o prietenă de familie, după o ceartă cu al ei soţ niciodată să nu iubeşti prea mult, ţine tot timpul o rezervă, pentru tine! Au trecut de atunci ani, mulţi şi vorbele ei îmi vin mereu şi mereu în minte şi cumva, am băgat la cap. Reuşesc să îmi ţin mereu acea marjă, rezervă, să nu mă implic complet, să pot ţine capul sus şi sufletul nerăvăşit dacă ceva nu merge în direcţia dorită, pe toate planurile.  Aş putea spune acum că e poate, cel mai bun sfat primit. L-am primit de mică şi mi-a rămas unde trebuie. Mulţumesc, Lili!

Şi, după ce nu am băgat eu în seamă vorbele ei prea mult şi la mine în cap erau toate visele lumii (dar ce frumos e) şi când am văzut că acestea nu se prea îndeplinesc, am început să le răresc (şi ce bine e). Sunt prea puţini norocoşi care pot pune în practică ce visează.

Pe anul ăsta nu vreau nimic. Nici o călătorie însemnată, nici un loc de văzut cu ardoare, nici să mă îndrăgostesc nebuneşte. Mi-aş dori tare să pot să-mi petrec iar ziua de naştere în Veneţia, să mai văd o dată Parisul, să ajung în Belgia, să plec în fiecare weekend într-un loc frumos din România, să ajung la mare, să beau vin pe terasă în Positano, să stau pe plajă şi să mă uit la stele. Pe astea le-aş face în primele şase luni dar îmi revin repede pentru că ştiu că not gonna happen.


Şi atunci, cu toate sinceritatea din lume, tot ce vreau anul ăsta e să înot în ploaie, la mare!

5 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. :) stii bine ca mi-ar face o mare placere, Sophie draga :)

      Ștergere
  2. Asta e una din cele mai reusite postari, dupa opinia mea! Felicitari, fortie fain! Iti doresc sa ajungi in cat mai multe locuri visate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) multumesc Adina. Da, imi doresc multe ce-i drept, incerc totusi sa-mi opresc avantul foarte mare si sa incerc sa raman realista. Dar de visat visez din cand in cand si tare bine e. Astept totusi si Ibiza aia :))

      Ștergere