duminică, 11 ianuarie 2015

Câteva filme I

Sunt mega fan filme. Cumva, am înlocuit weekendurile  de ”ieșeală” de altădată cu tolăneli pe canapea, în pijamale, uitându-mă la filme. Serile din timpul săptămânii sunt cam la fel, deci dați-vă seama ce viață socială activă am.

Săptămâna care a trecut am văzut 4 bucăți de filme și toate, dar toate mi-au plăcut. Aștept cu sufletul la gură nominalizările de Oscar din acest an, dar până atunci:


foto: freepik.com

Before I go to sleep (Înainte să adorm) e un thriller foarte captivant cu Nicole Kidman și Colin Firth. Pe scurt, e povestea unei soții care, în urma unui ”accident” nu reușește să își păstreze memoria decât 24 de ore. Următoarea zi nu mai știe absolut nimic. Este ajutată de un medic sa țina un jurnal video în fiecare zi până reușește să descopere cine este vinovatul și cel responsabil de actuala ei situație. Un film cu multe răsturnări de situație. Bun film!

The imitation game (Jocul Codurilor) cu Benedict Cumberbatch și frumoasa Keira Knightley e povestea omului care, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, reușește să spargă codul Enigma, cod care se credea că e imposibil de descifrat, cod aparținând Germaniei. Filmul descrie viața profesională și  personală a eroului, Alan Turing, genial matematician britanic, decorat după moarte de regina Angliei. Bun film!

American Sniper – e tot o poveste adevărată, film biografic ca în cazul de mai sus despre viața celui mai bun lunetist al Statelor Unite. Filmul urmărește războiul din Irak, unde lunetistul Chris Kyle a bătut recordul la ținte umane doborâte, fapt care îi determină pe adversari să pună recompensă pe viața lui. Paralel se urmărește încercarea lui de a reveni la ”profesia” de soț și tată, o dată ajuns acasă. E regizat de Clint Eastwood și e cu minunatul Bradley Cooper. Bun film!

The Theory of Everything – tot poveste adevărată și film biografic (jur că nu le-am ales, însă acum îmi dau seama că următorul film de pe listă e tot poveste adevărată și film biograffic, deci o fi trendul 2015), deci acest film urmărește viața cunoscutului om de știință Stephan Hawking, de la facultate și căsătoria cu prima lui soție Jane Wilde. M-a captivat mereu viața acestui om, când a fost diagnosticat cu boala i s-a dat un maxim de 2 ani. Acum are vreo 73, deci a trăit 50 de ani peste speranță. M-a șocat puțin decizia lui privind viața personală, iar după ce am urmărit filmul, nu mă mai miră absolut nimic în ceea ce îi privește pe bărbați.  În rest, bun film!


Am reușit să termin și 2 cărți săptămâna tocmai încheiată, deci aș zice că a fost bine. Aaa, și merg și la sală, în caz că vă interesează J)) Ocupată săptămână. Mâine o luăm de la capăt!

Un comentariu:

  1. Buna postare, Doris! Asta ca sa fiu in ton cu tine! :) Cateva dintre filmele enuntate de tine le am si eu pe lista da', acuma e musai sa ma uit la toate! Bun inceput de an, cu multe activitati ,,nobile''. Sa faci cat mai multe activitati de genul asta in continuare...nu de alta da trebe sa mai revii cu genul asta de postari.

    RăspundețiȘtergere